Somrig "vuxentårta" för oss som inte tål mjölkprotein eller laktos.
Kan även göras fri från vete om man byter ut vetemjölet mot finax mjölmix (orange) 1dl = 60 g finax
Instruktioner
- Tårtbotten:
Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver. Vänd ner det i äggsmeten. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.
- Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min. Låt kakan vila några minuter i formen. Stjälp upp den på galler och låt kallna. Dela kakan i 3 bottnar.
- Citronkräm:
Vispa ihop ägg och socker i en kastrull. Tillsätt citron och majsstärkelse. Sjud på svag värme under omrörning tills krämen tjocknat. Ta kastrullen från värmen och rör ner smöret. Låt krämen kallna. Vispa grädden och rör ner.
- Citronsaften:
Koka upp saften av 1 citron med ca ½ dl socker, det ska inte kännas surt. När sockret smällt är det färdigt. Låt svalna och skeda sedan över bottnarna, så blir de ljuvligt saftiga.
- Fyllning:
Lägg ihop bottnarna med fyllningarna emellan. Vispa grädden till garneringen blanda med 2 dl av citronkrämen och bred den över tårtan. Dela citronerna och skär dem i tunna skivor. Garnera med blåbär och citronskivor.
Publicerat den
3 mars 2012
Liknande recept
Skriv kommentar