Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuk mandelkaka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En väldigt god kaka som jag har tagit receptet i från 91 : ans bakbok.

Ingredienser

Instruktioner

Smörj och bröa en rund form, ca 20 cm i diameter. Riv manddelmassan grovt, tillsätt smör och rör poröst. Skilj äggen, och blanda ner gulorna en i taget i smeten och därefter ner mjöl, bakpulver och citronskal. Vispa vitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner dem i smeten. Bred ut smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter. Själp upp kakan och sikta över florsocker när den har kallnat.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • annie_ 1 juni 2012

    Vad ska ugnen vara på?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.