Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Moussetårta med kokos och mango

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Kokosmjöl, äggvitor och lime består denna botten av, den toppas sedan med en len mangomousse, hallon och passionsfrukt. En fräsch och god tårta som de flesta kommer att uppskatta! Glutenfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina mangon till moussen. Sätt ugnen på 150 grader. Spänn fast ett bakplåtspapper i en bakform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  2. Botten: Skölj limen, riv skalet och pressa ur saften (spara saften till moussen) Vispa äggvitorna till ett fast skum. Sikta ner florsocker och fortsätt vispa till en fast maräng. Sikta ner kokosmjölet, vänd ner det och limeskalet.
  3. Bred ut smeten jämnt i formen ända ut i kanten. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt botten kallna i formen. Ta loss kanten från formen, diska och torka den torr. Sätt tillbaka den igen.
  4. Mangomousse: Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten ca 5 minuter. Mixa mangon slät tillsammans med florsockret och limesaften i en matberedare. Häll upp i en bunke. Vispa grädden. Ta upp gelatinbladen. Låt det vatten som finns i bladen vara kvar, krama inte ur. Smält bladen i en skål i mikron eller i en kastrull på svag värme.
  5. Rör ner lite av mangopurén i det smälta gelatinet. Blanda därefter ner gelatinet i resten av mangopurén, under omrörning. Vänd ner grädden. Häll moussen på botten, skaka formen lätt så att moussen fördelar sig jämnt. Täck med plastfolie. Låt den stå i kylskåp för att stelna ca 6 timmar.
  6. Garnering: Lossa kanten på tårtan genom att skära runt med en varm kniv. Lägg tårtan på ett fat och toppa med hallon, urgröpt passionsfrukt, små maränger och mynta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.