Söt men ändå en fräsch dessert som går snabbt att göra och är läcker att servera.
150 kcal/portion
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skär den ena apelsinen tvärsöver i två halvor och skär ut fruktköttet med en liten tandad kniv. Skär eventuellt av en tunn skiva av bottnen så att halvan kan stå stadigt.
- Skär det urgröpta apelsinköttet och den andra apelsinen i hinnfria klyftor. Blanda allt fruktkött med torkad frukt, nötter och kardemumma. Fyll de urgröpta halvorna med frukten.
- Vispa vitorna till ett fast skum i en ren, torr skål. Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa tills smeten är tjock och blank. Klicka marängen över apelsinhalvorna.
- Gratinera mitt i ugnen 5-7 minuter tills marängen fått fin färg. Servera direkt.
Publicerat den
4 mars 2015
Liknande recept
Skriv kommentar