Spritiga fikon och nötter är en mycket god kombination, inte minst med en klick lättvispad grädde till.
Instruktioner
- Hacka snabbt samman alla ingredienser till pajdegen. Tryck ut degen jämnt i en rund bakform, gärna med löstagbar kant, som mäter 24 cm i diameter. Låt formen stå i kylen i ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Mal hälften av nötterna och finhacka resten. Blanda nötterna med socker och hackad choklad. Tillsätt äggvitorna och rör samman till en slät smet. Bred ut smeten jämnt i den kalla pajbottnen.
- Ta bort skaftet från fikonen och skär dem i halvor. Tryck ner dem i smeten med snittytan upp. Droppa cognac över fikonen. Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.
- Servera gärna pajen med lättvispad grädde.
Publicerat den
29 november 2014
Liknande recept
Skriv kommentar