Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Örtpanerad getost på örtbädd

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En mycket god och lite överraskande rätt som man kan servera både som förrätt eller mellan huvudrätt och dessert.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa knäckebröd, basilika och oregano i en matberedare till en ganska grov blandning. Krydda med peppar. Vispa upp ägget lätt i en djup tallrik. Häll örtpaneringen i en annan djup tallrik.
  2. Skär getosten i 6 skivor. Vänd dem först i ägg och därefter i örtpaneringen. Hetta under tiden upp en panna med rikligt med olja. Stek getostskivorna ca 2 minuter på var sida till ytan fått en gyllene färg och är krispig.
  3. Blanda ihop körvel, basilika och klippt gräslök. Ringla över olivolja och vinäger. Salta och peppra och lägg upp på ett stort fat eller på 6 assietter. Lägg upp den panerade osten på salladen och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.