Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Oxfilé med basilika- och parmesanpotatis med citrongräddsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Perfekt nyårsmat!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Potatis: Skala och koka potatisen. Plocka och skär basilikan. Riv osten. Mosa potatisen och blanda med basilika, ost, gulor, olja, salt och peppar. Skeda ut 12 "puckar" av moset på en plåt med smort bakplåtspapper.
  2. Sås: Smält socker i en kastrull - sockret ska vara ljusbrunt. Tillsätt saften, buljongen och grädden. Koka sakta i ca 15 minuter. Red av med lite majsstärkelse utrört med vatten. Smaksätt med salt och svartpeppar.
  3. Kött: Sätt ugnen på 150 grader. Bryn filén i smöret. Krydda med salt och peppar. Lägg i en ugnssäker form och placera mitt i ugnen. Stek till önskad innertemperatur. Skiva köttet innan servering.
  4. Grönsaker: Skiva zucchinin. Dela, kärna ur och skär paprikan. Pensla grönsakerna med olivolja och grilla dem i grillpanna. Krydda med salt och peppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.