Som serveras med madeirasås.
Denna lyxiga rätt är nästan omöjlig att misslyckas med. Potatisen är en liten överraskning i sig!
Instruktioner
- Stek oxfilén i smör-&rapsolja i mycket het panna ca 1 min per sida. Tillsätt grädde, soja, madeira och peppar och låt det småputtra ett par min.
Lägg kött och sås i en ugnssäker form.
- Sätt ugnen på 225°.
Baka potatisen i mitten av ugnen tills den är mjuk, ca 15 min. Skär ett kryss i varje potatis.
Gröp ur dem och blanda potatisen med ost, chili, smör och salt. Fördela blandningen i potatisskalen.
- Koka haricots verts i lättsaltat vatten 1 min.
Stek löken i smör-&rapsolja på svag värme tills den är mjuk. Lägg i haricots verts och fortsätt steka under omrörning ett par minuter. Smaka av med salt och peppar. Hit kan du förbereda.
- Vid servering: Ta fram rätterna en timma innan de ska in i ugnen.
- Sätt ugnen på 225°.
Sätt in potatisen och köttet i ugnen ca 10 min tills potatisen fått färg och såsen och köttet är genomvarmt. Värm grönsakerna och servera genast.
Publicerat den
6 november 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Suverän bjudrätt! Allt gick att förbereda så att minimalt med tid krävdes i köket när gästerna hade kommit.