Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paella Valencia

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En mycket god rätt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka lök och vitlök.Skala och skär tomater och paprika i bitar. Skala stjärten på räkor och havskräftor. Ansa musslor, kasta dåliga. Fräs hälften av löken i en stor gryta med lite olja i 5-7 min. Tillsätt saffran och blanda ner riset. Tillsätt vatten+fond. Koka på låg värme cirka 20 minuter.
  2. Bryn kycklingdelarna i panna med lite olja till vacker färg. Salta, peppra och efterstek på låg värme i 5-10 minuter.
  3. Fräs resterande lök i olja i 5-7 min. Häll på vin, tillsätt musslor. Lägg på locket. Koka på medelhög värme i cirka 5 min. Musslorna är klara när de öppnar sig.
  4. Blanda alla ingredienserna och lägg på lock. Värm upp. Tillsätt ev. mer vatten så att paellan är saftig.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.