Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paprika och böngryta

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En varm och härlig gryta är aldrig fel. Här är en med paprika och bönor. Nyttig och fräsch! Med lågt GI.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tärna paprikan, hacka löken, krossa och hacka vitlöksklyftorna, skiva selleristjälkarna.
  2. Värm olja i en stor stekpanna eller wok och stek grönsakerna över hög värme under ständig omrörning, tills de är mjuka.
  3. Strö över spiskummin, koriander och paprika och stek ytterligare någon minut.
  4. Tillsätt tomaterna, sambalkrydda eller annan stark pepparkrydda efter smak och salt.
  5. Lägg på ett lock och låt sjuda 10-15 minuter.
  6. Rör ner de avrunna bönorna och koka tills allt är varmt.
  7. Strö över färsk koriander eller persilja och ev mynta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.