Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pastarosor med kallrökt lax och spenat

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Vacker och lättlagad pastarätt med krämig vitvinssås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hetta upp en kastrull med olja och stek finhackad lök till vitvinssåsen så den mjuknar utan att få färg. Slå på vin, vatten, grädde och buljongtärningar. Låt småputtra ca 5 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Skala och strimla den gula löken. Pressa vitlöksklyftorna. Stek vitlök, lök och spenat i olivolja så de mjuknar utan att få färg. Strimla laxen och fördela spenat och lax över alla lasagneplattor.
  4. Rulla ihop pastaplattorna från kortändan och dela i 3 bitar. Ställ pastarosorna ganska tätt i en ugnsform och häll över vitvinssåsen så den nästan täcker pastan.
  5. Grädda i ugnen ca 30 minuter. Servera med en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.