Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Peach Cream Pie

(5 kommentarer)  
Skriv ut

Härlig persikopaj med en krämig cream cheese-fyllning! Denna paj blir som godast om man förbereder den kvällen innan, så att smaken och konsistensen hinner dra sig och bli perfekt! Varning...smaka inte på cream cheese-fyllningen innan det är dags att bre den över pajskalet. Den är nämligen beroendeframkallande!! ;)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smöra en ugnsfast form (25 cm i diameter).
  3. Vispa smör och socker tills det blir krämigt och ljust Tillsätt äggula och grädde och blanda väl. Blanda i mjölet och vispa bara tills allt mjöl är inblandat. Klappa ihop till en degboll och tumma ut i formen. Se till att degen går en bit över kanterna på formen.
  4. Pricka botten på formen och ställ i kylen i ungefär 10 minuter medan ugnen blir riktigt varm.
  5. Grädda i cirka 30 minuter tills pajdegen är gyllene och frasig, ställ åt sidan och låt svalna.
  6. Under tiden vispar du philadelphiaost och florsocker tills det är krämigt och fluffigt.Tillsätt grädde och vaniljsocker och blanda ordentligt
  7. Låt fyllningen stå i kylskåpet tills pajdegen är riktigt sval, fyll sedan pajskalet med ostfyllningen, dekorera med persikor.
  8. Låt pajen stå över natten i kylskåpet och servera den kall.
  9. Klart!

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • kastela 27 juni 2012

    Klart en femma. Du hade rätt, fyllningen är beroendeframkallande...

  • fuling 19 juli 2012

    God, men blir lätt lite mastig.

  • rosatalo 5 september 2012

    Fruktansvärt sötsliskig fyllning. Ska prova igen någon gång med MYCKET mindre mängd florsocker. Ska det verkligen vara hela 3 dl? Säkert god om man inte har i så mycket socker. Väldigt användbart recept på pajbotten, tyckte det smakade precis som digestive.

  • vicki5 29 december 2012

    Super god. Känslig för sluta saker. Men av denna kunde jag äta en stor bit :). Blir nyårs efterrätten.

  • gertluddpowwel 2 maj 2013

    Jag gjorde denna igår och åt den idag. Tack vare tidigare kommentarer var jag försiktig med florsockret då jag inte ville att den skulle bli för söt så jag tog ca 2 dl florsocker vilket jag tyckte var lagom sött. Fast jag hade pajen längst ner i ugnen blev kanterna nästan brända på 200 grader så kommer nog sänka till ca 175 grader nästa gång. Jag hade även mer persikor som jag spridde över hela pajen, blev ett mycket gott resultat! Stark 4:a!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.