Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Penne med tomatsås, oliver och tonfisk

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En rätt med mycket sälta och skön, mustig smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och finhacka vitlöken. Värm olivoljan i en stor stekpanna och stek vitlöken på låg värme i ca 1 minut, utan att den tar färg. Finhacka sardellfiléerna och låt dem smälta i oljan i ett par minuter.
  2. Kärna ur och grovhacka oliverna. Rör i oliver, kapris och tonfisk. Låt blandningen puttra på låg värme några minuter. Blanda i tomater, oregano, salt och peppar och koka såsen på medelvärme i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Koka pastan al dente i en kastrull med rikligt lättsaltat vatten, enligt anvisningar på förpackningen. Låt pastan rinna av i ett durkslag.
  4. Blanda snabbt och försiktigt ihop pastan med tomatsåsen och hälften av pecorinoosten.
  5. Servera pastan i djupa tallrikar, strö över resten av pecorinoosten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.