Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pinjenötsflarn med oliver i vanilj

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Bjud gästerna på en spännande efterrätt. Knapriga flarn som toppas med spritsad créme fraiche, färska hallon och vaniljkokta oliver. En fiffig smakkombo!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Hacka pinjenötterna grovt. Rör smör och socker smidigt. Blanda ner pinjenötterna. Tillsätt glukos, mjöl och mjölk och rör ihop till en smet.
  3. Klicka ut smeten, ca 3 cm i diameter glest på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt flarnen kallna på plåten.
  4. Låt oliverna rinna av och skär dem i 4 bitar. Skär vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp socker, vatten, vaniljstång och frön tillsammans med oliverna. Låt det koka mycket sakta i 25-30 minuter. Låt oliverna svalna i lagen.
  5. Vispa crème fraiche med florsocker så att det blir tjockt. Lägg crème fraichen i en spritspåse.
  6. Varva hallon och crème fraiche på flarnen. Garnera med oliver och citronmeliss. Ringla lite sockerlag runt flarnen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.