Bjud gästerna på en spännande efterrätt. Knapriga flarn som toppas med spritsad créme fraiche, färska hallon och vaniljkokta oliver. En fiffig smakkombo!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Hacka pinjenötterna grovt. Rör smör och socker smidigt. Blanda ner pinjenötterna. Tillsätt glukos, mjöl och mjölk och rör ihop till en smet.
- Klicka ut smeten, ca 3 cm i diameter glest på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt flarnen kallna på plåten.
- Låt oliverna rinna av och skär dem i 4 bitar. Skär vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp socker, vatten, vaniljstång och frön tillsammans med oliverna. Låt det koka mycket sakta i 25-30 minuter.
Låt oliverna svalna i lagen.
- Vispa crème fraiche med florsocker så att det blir tjockt. Lägg crème fraichen i en spritspåse.
- Varva hallon och crème fraiche på flarnen. Garnera med oliver och citronmeliss. Ringla lite sockerlag runt flarnen.
Publicerat den
31 mars 2014
Liknande recept
Skriv kommentar