Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatis med persilja och citron

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gratinerad potatis som passar fint till rökt och grillad fisk eller stekt lax.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tvätta potatisen och dela den mitt itu på längden. Lägg den delade potatisen med skalsidan ner i en smord ugnsfast form.
  2. Smält matfettet och rör ner finhackad schalottenlök. Låt löken bli lite glansig i fettet. Pressa i citronsaften och rör ner det rivna citronskalet och finhackad persilja. Häll blandningen över potatisen. Krydda med salt och peppar.
  3. Gratinera i ugnen i 30-40 minuter på 200 grader.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Maja75 3 september 2008

    Riktigt enkelt, men också riktigt gott! Man kan vara ganska vårdslös med måtten och ingredienserna.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.