Blir bara godare ju längre den får stå!
Instruktioner
- Pumpamos:
Av en 4 kg pumpa blir det ca 1 kg färdigt pumpamos. Jag använder den vanliga orange pumpan.
Skala eller gröp ur pumpan, fröna och ”trådarna” ska tas bort. Dela pumpaköttet i bitar som kokas halvmjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet, mosa bitarna lätt med elvisp och låt moset svalna.
Detta gör jag dagen innan eller så fryser jag in 300 g mos per burk.
- Pajdeg:
Smöret ska vara rumsvarmt när allt blandas snabbt ihop. Klä en 30 cm pajform, nagga i botten och låt vila 1 timme i kylskåp. Förgräddas i ugn 8 minuter 175 grader.
- Fyllning:
Ägg och socker vispas poröst.
Rör försiktigt ner sirap, vanillinsocker, kanel, salt och till sist pumpamos.
- Häll fyllningen i pajskalet och strö över grovhackade pekannötter. Gräddas i ugn 40 minuter 175 grader.
- Serveras kall, ev med vispgrädde.
Pajen blir bara godare om den får stå i kylskåpet 1-2 dagar.
Publicerat den
6 oktober 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
mycket god paj. jag bjöd över en massa vänner för att avnjuta och dom gav den en 5:a av 5. lät den stå i kylskåpet en dag innan den serverades med grädde. kommer lätt göra den fler ggr :)
Jättegod! Har nu gjort denna paj tre gånger och bjudit på. Mycket uppskattad av alla. Av pumpakärnorna gör vi spröda småflarn - också gott! Yummy!