Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rågsiktskakor

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Älskar de här bröden. Är lätta att göra och håller sig färska i flera dagar efter du bakat de.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm mjölken till 37 grader. Rör ut jästen i lite av mjölken. Tillsätt messmör, salt, kryddor och resten av mjölken. Blanda i rågsikten och det mesta av vetemjölet - spara lite till utbakningen. Ställ degen att jäsa under duk ca 40 minuter.
  2. Ta upp degen på bakbordet. Dela den i två delar och sedan delar du varje del i sex bitar. Rulla runda bullar och platta till de och nagga de. Lägg de sedan på en och markera fyra delar med en kniv. Jäs brödet under i 40 minuter. Grädda i en 225 grader varm ugn i ca 15-20 minuter. Låt brödet sedan svalna på galler under en bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.