Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rågsiktskakor med rivna morötter

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gyllenbruna brödkakor som smakar ljuvligt med en klick smör. Rivna morötter i degen gör brödet saftigt och vitaminrikt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke och lös upp den med den fingervarma mjölken. Tillsätt smält smör, salt, sirap, finriven morot, och rågsiktsmjölet, lite i taget. Knåda ihop allt till en smidig deg. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
  2. Dela degen i fyra delar på ett mjölat bakbord. Forma runda bollar och tryck ut dem till runda kakor, ca 15 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Ta ut ett hål i mitten av kakan med tex. ett snapsglas. Nagga kakorna med en gaffel. Låt bröden jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 220 grader.
  5. Grädda bröden längst ner i ugnen i 12-15 minuter, tills de fått en gyllenbrun färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.