Nu är det äntligen tid för rabarber! Vad passar inte bättre än att baka denna saftiga och goda bulle med en smarrig fyllning?
Instruktioner
- Rabarberkompott:
Lägg rabarber, socker och citronsaft i en kastrull. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg frön och stång i kastrullen. Låt allt koka på svag värme tills det blivit en fast kompott. Plocka upp vaniljstången ur kompotten. Låt den svalna.
- Bulldeg:
Smula ner jästen i en bunke och lös upp den med mjölken. Tillsätt socker, salt, kardemumma och det rumsvarma smöret i klickar. Tillsätt vetemjölet, lite i taget, och arbeta ihop allt till en smidig deg i maskin i ca 10 minuter eller för hand i ca 15 minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 1 timme.
- Fyllning:
Rör ihop riven mandelmassa, vaniljsocker och smör.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en rektangel, ca 25x50 cm. Bred ut fyllningen och rabarberkompotten på degen. Rulla ihop den från långsidan och skär rullen i bitar på ca 4 cm. Placera bitarna med snittytan upp i en springform, 24-26 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över mandelspån. Grädda dem mitt i ugnen i 20-25 minuter. Låt dem svalna.
- Blanda florsocker och vatten till en glasyr och ringla den över bullen.
Publicerat den
6 maj 2015
Liknande recept
Skriv kommentar