- Serverar: 8 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Superdupergod rabarberkaka! Jag rekommenderar receptet till alla. Bakar själv minst tio kakor av den här sorten varje sommar.
Instruktioner
- Värm ugnen till 200 grader. Vispa smör med socker, och tillsätt ägget. Blanda i vetemjölet och bakpulvret. Bred med mjölade händer ut degen i en pajform, smörad om du vill.
- Blanda gräddfil med valfri mängd strösocker och några teskedar vaniljsocker. Häll i pajformen.
Klipp ca 1-2 centimeter tjocka skivor från oskalade rabarberstjälkar. Strö över pajen och grädda i 25 min.
- Låt svalna. Servera, helst genast, med vaniljglass eller -sås. Går även bra att stå i kylskåpet över natten.
Publicerat den
10 juni 2012
Liknande recept
Skriv kommentar