Desserten med försommarsmak! Sötsyrliga smaker, len choklad och knapriga kaksmulor - den här desserten får vem som helst på fall.
Instruktioner
- Rabarberkompott:
Sätt ugnen på 200 grader. Ansa rabarbern och skär den på snedden i ca 5 cm långa bitar. Lägg dem i en smord ugnsform. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna ner i en liten skål. Blanda med sockret.
- Strö sockerblandningen över formen med rabarber, och lägg också i den urskrapade vaniljstången.Täck med aluminiumfolie och baka mitt i ugnen i 30 minuter. Ta därefter ut kompotten och låt den svalna helt.
- Lägg några jordgubbar åt sidan till garnering. Skölj och rensa resten och skär dem i bitar. Vänd ner jordgubbarna i den bakade rabarbern.
- Hacka chokladen grovt och lägg den i en skål. Koka upp 1 dl av grädden och häll den över chokladen. Rör tills chokladen smält. Låt krämen stå kallt 2-3 timmar. Vispa resten av grädden lätt och blanda den med den kalla chokladkrämen.
- Fördela rabarberkompotten i 6 glasburkar, skålar eller vackra glas. Fyll på med chokladkrämen och garnera med krossade kakor och de sparade jordgubbarna.
Publicerat den
25 april 2015
Liknande recept
Skriv kommentar