Roland Andréasson var bagare på Juvel, som nu tyvärr är nerlagt. Men jag fick komma dit en dag och baka med honom!
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Mycket smak! Trevligt med exakta mängder till fyllningen. Berättade han varför det ska vara vatten till penslingen? Eftersom jag bytte lite av mjölet mot graham, så får du ingen bild av mej, för det blir ingen rättvis bild av ditt recept.
Vatten används i penslingen för att dryga ut ägget, så att ett ägg räcker till alla bullarna. Nästa gång jag bakar, kommer jag att ta kort ock lägga in.
Bakade dom i dag, supergoda och riktigt smarrigt med grädde och va smart att dryga ut ägget med vatten, det blev ju precis lika bra ändå. Tack för ett bra recept.
Fel av mig, jag blandade ihop två recept som jag skulle kommentera, det var inte grädde i utan vetemjöl special och det är ju annorlunda men jag förstår att det är därför bullarna blev höga och fina. Dom blev i alla fall kanonbra.
Otroligt goda bullar! Tack igen för receptet/Katarina
Jättegoda! Bytte dock ut 1 1/2 dl av mjölken mot grädde.
prova en tsk hjorthornssalt samt ett ägg i degen då ska ni se på BULLAR
Supergoda kanelbullar. Använde degelvispen på samma minuter. Blev fluffiga o smarriga! :-)
Hej! Har ännu inte testat bullreceptet, men hittade ett smärre fel. Du glömde tala om att degen skall rullas ihop till en rulle innan den skärs i bitar. Hälsningar Inger
Nu har jag minsann fått se (och smaka) på andra bullar! Ljuvliga, tack för receptet!
Nu har jag bakat dessa buller opch dom blev kanongoda jag ger högsta betyg
Kanongoda bullar! Nytt favvo-recept! :) En kommentar till tidigare inlägg: Brukar det inte vara standard att man rullar i hop degen innan man skär bitarna?! Jag har då aldrig gjort något annat.....
Tack för ett jätte gott recept!Jag ger nog en femma ;0)
Tack för detta! Supersmarriga, dock använde jag ljus sirap istället för vit men det funka så bra så :) Får en 5a!
Äntligen har det blivit av att baka Rolands kanelbullar. Jättegoda och lättgjorda.Rekommenderas. Kan inte tänka mig att gå tillbaka till mitt tidigare recept. Tusen tack! Hälsningar Marianne
HEJ ! Tusen tack för ett bra recept. Jag bakade saffransbullar, med smörkräm & vanilj. Gjorde dem lite mindre. Fick ut 55 bullar. Skall baka kanelbullar nästa gång. En klar 5:a MVH
Supergoda och saftiga bullar! Vill inte baka efter något annat recept efter att ha gjort dessa :)
Otroligt goda bullar! Riktigt bra recept, tack. Mina bullar fick lite extra kanelfyllning :)
Bakade dessa kanelbullar idag , har aldrig fått så bra och goda bullar förut, visserligen bakade jag dem på manitoba cream , detta recept kommer jag verkligen att vårda ömt, en klar femma i betyg. Tack för ett bra recept.
varför ska man använda vatten til penslingen om jag fâr frâga???? intressant. Och jag befinner mig i tyskland, har ingen vit baksirap, vad ska jag ta annars????
Helt underbara
Ska det vara smält smör till fyllningen?????
Ett riktigt bra recept på bulldeg, lätt att göra med, och dessutom blev dem goda. Tack!
Nej, det ska inte vara smält smör till fyllningen. Låt det bli rumsvarmt, så går det lätt att blanda ihop fyllningen.
vilka STORA bullar det blev!Gott en 4.a från mig
Gjorde dessa idag och de är riktigt goda men nästa gång kommer jag nog dubbla kanelen för det blev inte så mycke smak men själva bullen är saftig och fin. Kommer helt klart använda mig av detta recept fler gånger.
Super recept på bullar, de bästa som jag gjort! Brukar testa nya recept när jag står i köket, men har hittat ett nu som jag kommer använda mig många gånger av. Klar 5:a =)
Tack Clay! :-)
Toppen
Vilka bullar!! Vilket recept! Ljuvliga bullar blev det! En som jag bjöd sa att det var den godaste bullen hon ätit i hela sitt liv :-)