Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rostade morötter med lins- och apelsindressing

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Ett läckert tillbehör till mycket. Den rostade smaken på morötterna är väldigt god ihop med apelsinen. Läckert tillbehör till mycket.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Skala morötterna och skär dem i stavar om de är stora. Skala och halvera löken. Blanda morötter och lökhalvor med olja på en plåt. Krydda med salt och peppar. Rosta mitt i ugnen ca 25 minuter, tills morötterna fått fin färg och löken blivit mjuk.
  3. Dressing: Skölj linserna i vatten. Blanda linserna med apelsinsaft, dijonsenap, vinäger, yoghurt, olja, salt och peppar.
  4. Lägg de rostade rotfrukterna på ett fat och strö över linsdressingen. Ringla över olja och garnera med apelsinklyftor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.