- Serverar: 6 portioner
- Tid: 1 dag
Skriv ut
Hade inte tid att göra en "äkta" då det tar minst 5 dagar så jag fick hitta på något nytt. Gästerna tyckte det var jättegott.
Instruktioner
- Gnid in salt och peppar i rullen, sätt den i en gjutjärnsstekpanna i 160 grader tills innertempen är 62 grader. Ta ut, linda in i folie och låt kallna, sen i i kylskåpet tills nästa dag.
- Gör sen ostchipsen, sätt ugnen på 200 grader, sätt bakplåtspapper på plåten. Riv Västerbottensost ca 4-5 dl och lägg små högar på plåten och grädda tills de har smält och fått lite färg. Ta ut och låt kallna.
- Ta fram rullen och skär den i tunna skivor (ca 4 st/person) lägg upp i ett kärl med lite högre kanter. Blanda marinaden och häll över, ställ tillbaka i kylen minst en timme.
- Strax innan servering så lägg upp köttet med lite marinad på, garnera med ostchipsen och ruccolasallad samt lite hackad tomat. Ringla lite olivolja över ruccolan och ev. flingsalt.
- Serveras med fördel som förrätt och med ett gott rött vin till samt baguette.
Publicerat den
10 oktober 2011
Liknande recept
Skriv kommentar