Blir bara godare för varje dag den får mogna på
Instruktioner
- Krossa kexen fint. Lägg det i en skål och tillsätt kakao och socker. Rör ner det smälta smöret. Blanda.
Häll kexmassan i en form och tryck fast den på botten och upp på kanterna. Ställ den kallt.
- Sätt ugnen på 150 grader.
Blanda färskost, vaniljsocker och socker i en skål så det blir krämigt och slätt.
Tillsätt äggen lite i taget och rör om ordentligt.
Tillsätt sist gräddfilen och blanda ordentligt.
Hacka chokladen och häll i den i smeten och rör om.
Häll fyllningen på kexbotten.
Grädda i ca 1 tim och 15 min eller tills fyllningen har stelnat.
Låt kakan vara kvar i ugnen fast ugnen då är avstängd ca 30-1 timme med ugnsluckan på glänt.
Ta ut den och låt kallna helt.
Låt kakan få mogna under natten med plastfilm över sig.
Publicerat den
5 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar