De här krispiga grönsakerna som kryddas lätt med sesamfrön är en läcker och nyttig vegetarisk måltid. Kinesisk broccoli kallas även gai larn och finns i asiatiska livsmedelsbutiker. Du kan byta ut den mot små frysta broccolibuketter eller finstrimlad vitkål.
Instruktioner
- Skiva vitlöken. Skär salladslöken i strimlor, ca 2 cm breda. Strimla paprikorna tunt. Skär zucchinin i stavar. Skär även broccolin i 3 cm långa stavar.
- Hetta upp oljan och sesamoljan i en wokpanna eller stor tjockbottnad stekpanna. Tillsätt vitlök och salladslök och fräs 30 sekunder så att oljan tar smak av löken men se till så att inte vitlöken bränns vid.
- Tillsätt paprika och zucchini och woka två-tre minuter tills grönsakerna börjar mjukna. Tillsätt broccolin och woka ytterligare två minuter tills grönsakerna är färdiga men fortfarande krispiga och färgstarka. Paprikan bör fortfarande ha tuggmotstånd.
- Tillsätt soja och 3 msk vatten och fräs cirka en minut tills nästan allt vatten kokat bort.
- Ta av wokpannan från värmen och lägg upp på ett serveringsfat. Strö över sesamfrön och servera med ris.
Publicerat den
29 oktober 2011
Liknande recept
Skriv kommentar