En mustig gryta där köttet får koka länge. Surkålen kan blandas ner i grytan eller serveras vid sida av.
Instruktioner
- Bryn köttet i het stekpanna i smör och 1 msk olja, så att det får fin färg runt om. Lägg över köttet i en gryta, tillsätt paprikapulvret och låt fräsa på svag värme, så kommer paprikasmaken fram.
- Fräs lök, paprika och vitlök i 1 msk olja i stekpannan. Blanda ner det samt hönsbuljongen i grytan så att det knappt täcker. Koka långsamt med locket på glänt eller ställ in grytan i 150 º ugnsvärme tills köttet är mört, 1 - 1½ timme (tiden kan variera beroende på köttkvalitet)
- Smaka av med salt och peppar. Tänk på att den äkta paprikan har både styrka och rökighet. Blanda till sist ner hälften av sukålen i grytan och servera resten till. Du kan också välja att enbart servera surkålen vid sida om.
- Servera med crème fraiche, sallad med champinjoner, paprika, timjan och ev kokt potatis.
Publicerat den
5 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar