Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skinkstek i lergryta

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme 45 minuter
Skriv ut

Lergrytan är en stressad matlagares bästa vän.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg lergrytan i kallt vatten ca 10 minuter.
  2. Gnid in salt, peppar och rosmarin runt om köttet. Lägg i köttet och skala morötterna, skär dem i stavar samt klyfta löken och sätt dem kring köttet. Sätt i köttermometern och stäng locket, sätt in i kall ugn längst ner. Ställ ugnen på 200 grader. När köttet är 70-75 grader så ta ut grytan.
  3. Ta upp köttet och sila skyn, morötterna serveras till köttet. Red av med maizena för bruna såser.
  4. Servera med valfria grönsaker samt potatismos.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.