Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smarrig köttgryta

(1 kommentar)  
Smarrig köttgryta Smarrig köttgryta Smarrig köttgryta
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Få ingredienser och maximal smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tärna köttet i 3x3 cm stora bitar.
  2. Skär löken i mindre klyftor. Strimla purjon. Skär paprikorna i tärningar. Skär morötterna i mindre bitar.
  3. Bryn köttet i smöret i en kastrull. Tillsätt lök, purjo, paprika, morötter och buljongtärningarna, tomatpurén och rör om. Häll på grädden.
  4. Koka upp och smaksätt med peppar och ev salt om det behövs.
  5. Koka till köttet och morötterna är mjuka (ca 30-35 min).
  6. Servera med ris, pasta eller potatis.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Stintan9 29 oktober 2012

    God & enkel köttgryta! Jag använde endast 2dl grädde och tog resten vatten istället. Dessutom tycker jag att grytbitar av fläskkött ofta är "hårda", så jag valde att bräsera dem efter stekningen i ca 20 minuter. Sen tillsatte jag morötterna och löken. Efter ytterligare ca 15 min tillsatte jag paprikan. Kryddade på slutet även med timjan!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.