- Serverar: 4-5 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Få ingredienser och maximal smak.
Instruktioner
- Tärna köttet i 3x3 cm stora bitar.
- Skär löken i mindre klyftor. Strimla purjon. Skär paprikorna i tärningar. Skär morötterna i mindre bitar.
- Bryn köttet i smöret i en kastrull. Tillsätt lök, purjo, paprika, morötter och buljongtärningarna, tomatpurén och rör om. Häll på grädden.
- Koka upp och smaksätt med peppar och ev salt om det behövs.
- Koka till köttet och morötterna är mjuka (ca 30-35 min).
- Servera med ris, pasta eller potatis.
Publicerat den
3 oktober 2012
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
God & enkel köttgryta! Jag använde endast 2dl grädde och tog resten vatten istället. Dessutom tycker jag att grytbitar av fläskkött ofta är "hårda", så jag valde att bräsera dem efter stekningen i ca 20 minuter. Sen tillsatte jag morötterna och löken. Efter ytterligare ca 15 min tillsatte jag paprikan. Kryddade på slutet även med timjan!