Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smarriga glutenfria mazariner

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Mycket smarriga mazariner!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Ta fram matberadaren och börja med att, med hjälp av knivarna, hacka mandeln. Fortsätt med att blanda ner ägg och socker. Kör några varv. Tillsätt flytande margarin. Blanda, i en separat bunke, bakpulver, mjölmix och vaniljsocker. Häll ner blandningen i äggsmeten och kör maskinen ytterligare några varv.
  3. Klicka med hjälp av två matskedar ut smeten i 20 mazarinformar. Fyll dem bara till hälften. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.
  4. Rör ihop ingredienserna till glasyren (jordgubbs arom finns att beställa hos Borgeby kryddgård) eller byt ut vattnet mot samma mängd koncentrerad jordgubbssaft. Bred ut glasyren över mazarinerna när de har svalnat. Strö över strössel.
  5. Mazarinerna kan vara lite svåra att få ur formarna: om man vill förhindra detta så kan man smörja formarna med lite olja innan man lägger i smeten. Men det går ju också bra att ha en sked till hands när man ska fika.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.