Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smördegsinbakad kantarellsoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Från Halv åtta hos mig

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa och skär svampen i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Fräs lök och svamp i smör i en gryta. Rör i mjölet och häll på vinet, låt koka 2 minuter. Tillsätt vatten och fond.
  2. Koka soppan på svag värme under lock ca 10 minuter. Blanda ner grädden och smaka av med salt och peppar. Låt soppan svalna lite, häll upp i porslinsformar.
  3. Pensla ägg på kanten runt formarna. Placera de tinade smördegsplattorna ovanpå och pressa lätt runt kanterna. Skär bort överflödig smördeg.
  4. Pensla sedan hela smördegsplattan med ägg.
  5. Värm ugn till 200 grader, ställ in formarna i ugnen ca 7-10 minuter. 14. Ringla hallonbalsamico över den inbakta soppan innan servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.