Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Soliga morotsbullar med sesamfrön

 
  • Serverar: 24 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Låt de solgula bröden lysa på ditt frukostbord. Matiga och mättande bröd som är underbara även utan pålägg. Ett tips är att frysa in de bröd ni inte räknar med att äta upp inom ett dygn. Värm dem sen ½-1 minut i micron på full effekt. Blir då lika saftiga som helt nybakta och varma.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och riv morötterna fint.
  2. Smält smöret och tillsätt mjölken, värm till fingervarmt 37 grader.
  3. Smula jästen i en bunke och tillsätt lite av vätskan, rör tills jästen löst sig. Tillsätt resten av vätskan och morötterna och rör om.Tillsätt alla övriga ingredienser. Knåda med degkrokar i minst 20 minuter.
  4. Låt jäsa övertäckt i 45 minuter.
  5. Stjälp upp på mjölat bakbord och knåda. Degen kommer att kännas lös det ska den. Forma till två längder. Dela varje längd i tolv bitar med vass vågtandad kniv.
  6. Lägg bitarna med snittyorna uppåt på plåtar med bakplåtspapper. Snittytorna kommer att vara klibbiga men det är också helt rätt. Man brukar behöva forma till kanterna så dom blir runda och fina efter flytten.
  7. Täck med handuk och låt jäsa 30 minuter.
  8. Sätt ugnen på 225 grader.
  9. Pensla bullarna med filmjölk och strö på sesamfrön. Grädda i mitten av ugnen ca 10-12 minuter, de ska bli lätt ljusbruna. Låt svalna på plåten under handduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.