Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Syltad squash

 
  • Tid: 13 timmar
Skriv ut

Mmmm. Möra bitar sötsyrlig zucchini... Så gott till kötträtter och grytor! Receptet kommer från mamma och har varit en av mina favoriter sedan barnsben!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tärna zucchinin och strimla paprikorna. Lägg dem i en stor kastrull med lock.
  2. Blanda saltlagen och slå över grönsakerna. Låt dem stå kallt till nästa dag.
  3. Häll av saltlagen från grönsakerna och låt dem rinna av. Blanda allt utom Atamon till ättikslagen och koka upp. Lägg i grönsakerna och sjud i 10 minuter. Ta av grytan från plattan.
  4. Ta upp lite ättikslag i en skål och rör ut Atamonet däri. Häll Atamonblandningen i grytan och rör noga om.
  5. Häll upp grönsaker och lag i steriliserade glasburkar och låt svalna. Förvara i kylskåp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.