Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Syltrutor med kokostäcke

 
Skriv ut

Man kan aldrig få nog av en god långpannekaka!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 175+200 grader Arbeta snabbt ihop till mördegen. Platta eller kavla ut den på smord eller bakpappersklädd plåt till en kaka, 30x30 cm.
  2. Grädda mitt i ugnen i 175 grader ca 15 minuter. Kakan ska bli nästan genomgräddad.
  3. Blanda ingredienserna till kokossmeten i en kastrull. Sjud smeten under omrörning tills den blir tjock. OBS! Den får inte koka. Ta kastrullen från värmen.
  4. Bred sylt eller svartvinbärsgelé på den varma mördegen.
  5. Bred kokossmeten ovanpå och grädda färdig i 200 grader ca 7 minuter, tills täcket fått fin färg.
  6. Skär kakan i rutor medan den är varm. Låt svalna på plåten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.