Sötsyrlig och lättgjord tårta med kokosbotten, rabarberkompott och jordgubbar.
Glutenfri.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Spänn fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, ca 28 cm i diameter, eller smörj formen med matfett.
- Botten:
Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från plattan och rör ner sockret, därefter ett ägg i taget. Blanda ner riven kokos och låt smeten svälla ca 10 minuter. Häll smeten i formen och grädda bottnen i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Låt tårtbottnen bli kall.
- Rabarberkompott:
Skär rabarbern i ca 1 cm stora bitar. Lägg dem i en kastrull och blanda med sockret. Skär en skåra längs vaniljstången och skrapa ur vaniljfröna. Lägg dem och vaniljstången i kastrullen. Koka upp långsamt under omrörning och koka ca 10 minuter. Låt kompotten bli kall.
- Vispa grädden tjock. Rensa och skiva jordgubbarna. Lägg tårtbotten på ett fat. Bred på rabarberkompotten och därefter grädden. Lägg på jordgubbarna och garnera med färsk mynta och sikta över florsocker.
Publicerat den
16 augusti 2014
Liknande recept
Skriv kommentar