Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tårta med jordgubbar och rabarber

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Sötsyrlig och lättgjord tårta med kokosbotten, rabarberkompott och jordgubbar. Glutenfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Spänn fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, ca 28 cm i diameter, eller smörj formen med matfett.
  2. Botten: Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från plattan och rör ner sockret, därefter ett ägg i taget. Blanda ner riven kokos och låt smeten svälla ca 10 minuter. Häll smeten i formen och grädda bottnen i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Låt tårtbottnen bli kall.
  3. Rabarberkompott: Skär rabarbern i ca 1 cm stora bitar. Lägg dem i en kastrull och blanda med sockret. Skär en skåra längs vaniljstången och skrapa ur vaniljfröna. Lägg dem och vaniljstången i kastrullen. Koka upp långsamt under omrörning och koka ca 10 minuter. Låt kompotten bli kall.
  4. Vispa grädden tjock. Rensa och skiva jordgubbarna. Lägg tårtbotten på ett fat. Bred på rabarberkompotten och därefter grädden. Lägg på jordgubbarna och garnera med färsk mynta och sikta över florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.