Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Thailändsk nudelsallad med norrländsk touch

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Vad gör man med den överblivna älgbiffen från dagen före? Detta blev ett ovanligt lyckat crossover-recept som vi kommer att laga fler gånger. Naturligtvis går det lika bra att använda vanlig biff - nylagad varm eller kall från igår. Perfekt som förrätt eller för den lilla aptiten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg äggnudlarna i nykokt hett vatten, lägg på locket och låt stå. Strimla under tiden purjolöksblasten och paprikan i tunna fina strimlor. Rosta cashewnötterna långsamt i torr panna.
  2. Pensla de kalla eller ljumma biffarna med hoisinsåsen. Skiva dem i tunna, snett skurna skivor.
  3. Slå av det heta vattnet från äggnudlarna. Häll på olivolja, sweet-chilisås, soya och fisksås eller salt efter smak och rör om. Blanda ned purjon och paprikan och lägg upp på uppläggningsfat eller tallrikar.
  4. Strö över cashewnötterna och lägg biffskivorna med snittskivan uppåt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.