Mascarpone frostingen gör hela cupcaken. Själva cupcaken kändes lite gummig i konsistensen och det är för att cupcaken inte innehåller smör, olja eller mjölk, men efter att man haft på 2 tsk kaffe så kändes det som en helt annan cupcake
Instruktioner
- Cupcake:
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa äggvitorna och vinägret tills det bildas skumm på sidorna, tillsätt då 1 dl socker lite i taget. Vispa tills det bildas toppar när du lyfter på vispen (du ska kunna vända upp och ner på skålen utan att äggvitorna rör på sig).
Vispa äggulor i ca 4 min i en annan skål. Tillsätt det restrerande sockret (1 dl), vaniljsocker och salt tills allt blandats väl.
- Sikta över mjölet i den vispade äggvita skålen, tillsätt därefter äggula-blandningen och blanda försiktigt ihop allt (försiktigt för att luften inte ska gå ur äggvitorna). Fyll formarna till 2/3 och grädda i 10-15 min. Låt svalna. (de kommer sjukna lite men det är ingen fara).
Ha på 2-3 tsk kaffe på varje cupcake, låt de suga upp vätskan.
- Frosting:
Vispa ihop mascarpone och florsocker slät. Tillsätt grädden och vipspa fluffigt i ca 1 min. Bre eller spritsa över på den svala cupcaken. Sikta över massa kakao.
Publicerat den
18 december 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej Detta låter mumsigt ska testa det omgående.Men jag har en fråga angående vattnet du skrivit att du tillsätter,hur mycket ska det vara ?????? God Jul
Detta föll tyvärr inte i min smak. Min väninna tyckte däremot mycket om dem.