Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Toscakaka de luxe

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Denna enkla variant av toscakaka har en extra smarrig och knaprig yta. Blanda gärna salta, osaltade och honungsrostade nötter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret och låt det svalna något. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret, smöret och grädden eller mjölken. Häll smeten i en mindre långpanna, ca 20x25 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen i 20-25 minuter.
  3. Smält smöret och blanda ner övriga ingredienser till toppingen. Värm försiktigt blandningen under omrörning. Bred toppingen på kakan och grädda den mitt i ugnen ytterligare 10-15 minuter eller tills den fått en gyllene färg.
  4. Låt kakan svalna något och skär den sedan i 16 rektangulära bitar. Det går bra att frysa bitarna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.