Denna enkla variant av toscakaka har en extra smarrig och knaprig yta.
Blanda gärna salta, osaltade och honungsrostade nötter.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret och låt det svalna något. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret, smöret och grädden eller mjölken. Häll smeten i en mindre långpanna, ca 20x25 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen i 20-25 minuter.
- Smält smöret och blanda ner övriga ingredienser till toppingen. Värm försiktigt blandningen under omrörning. Bred toppingen på kakan och grädda den mitt i ugnen ytterligare 10-15 minuter eller tills den fått en gyllene färg.
- Låt kakan svalna något och skär den sedan i 16 rektangulära bitar. Det går bra att frysa bitarna.
Publicerat den
30 september 2014
Liknande recept
Skriv kommentar