En fröjd för både öga och gom!
Ser mer avancerat ut än vad det är att göra.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°C.
- Krydda kycklingbrösten runt om med salt och peppar. Stek kycklingen på bägge sidor i olja så att den får fin färg. Lägg i en ugnssäker form.
- Glaze:
Kärna ur och finhacka chilifrukten. Koka ihop ingredienserna till glazen till en simmig konsistens. Låt svalna något.
- Skeda över glazen, ställ formen i ugnen och stek kycklingen till en innertemperatur på ca 65°C i ca 20 minuter.
- Ärtskum:
Koka ihop kycklingfond, vatten, grädde och crème fraiche tills halva mängden återstår. Lägg i ärter och körvel.
Kör med stavmixer för att skumma upp såsen. Smaka av med salt och peppar.
- Dela kycklingen på mitten och lägg upp snyggt med tillbehören på tallrikar.
- Tillbehörs-förslag:
Potatisklyftor,Potatiskroketter ,Potatisgratäng ,
tomatsallad .
Publicerat den
12 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar