Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Trattkantarell soppa

 
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

God höst soppa

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör så här: 1 Ansa och skölj purjolöken. Skär den i tunna ringar. Koka upp vatten och svampspad och lägg i buljongtärningen. Tillsätt purjolök, vin, persilja och enbär. Låt sjuda ca 15 minuter.
  2. 2 Lägg i trattkantarellerna och låt sjuda ytterligare ca 5 minuter. Red av soppan med mjölet utrört i lite av mjölken, tillsätt resten av mjölken samt grädden. Låt sjuda ca 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite sherry.
  3. 3 Häll upp soppan i varma tallrikar och strö över finhackad persilja.
  4. Tips: 1 dl torkade trattkantareller väger ca 25 g och motsvarar 1 liter, ca 300 g, färska rensade trattkantareller. Soppan kan göras på både färsk och torkad svamp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.