Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tysk potatissallad

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En ljummen och kall potatis sallad utan klet, passar utmärkt till grillat unde de ljumma sommarkvällarna. Den är superenkel och snabb att göra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att tvätta o ev skrubba färskpotatisen. Koka den precis som vanligt och häll sedan av vattnet låt potatisen svalna något.
  2. Medans potatisen svalnar blandar du till dressingen enl anvisningen på paketen (jag använder alltid olivolja oavsett vad det står på påsen, blir en bättre smak då tycker jag) Skär osten i kuber och skär löken tunt i ringar.
  3. Skär ner potatisen i en bunke, jag skär dem i kuber men inte allt för små. Blanda ner lök och ost med den fortfarande ljumma potatisen, häll över dressingen och rör runt. Servera! Denna potatissallad är ännu bättre dagen efter, kall, när den stått och gottat till sig över natten så allt beror på om man vill ha varm sallad eller kall . Smaklig måltid!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • thorning 21 maj 2011

    Riktigt god potatissallad, och så enkelt att tillaga. Jag använde en vällagrad Grevé och pressade ner lite vitlök också :) Tack för ett recept som kommer att användas många gånger.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.