Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsbakad potatisomelett med kryddstark tomatsås och sidfläsk

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fixa en enkel omelett i ugnen. Det här är en kryddig variant med chili, sidfläsk och spenat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skär potatisen i kvartar och blanda med finhackad lök, riven vitlöksklyfta, timjan, ägg, mjölk, tabasco och smaka av med salt och peppar. Slå upp blandningen i en smord ugnsform.
  3. Grädda i ugnen tills omeletten blir gyllenbrun, ca 30 minuter.
  4. Stek det skivade sidfläsket. Slå på krossade tomater, finhackad chili, cayennepeppar, kycklingbuljong, socker och låt allt koka i 5-10 minuter. Smaka av med salt.
  5. Ta ut omeletten och slå tomatsåsen med sidfläsket över och toppa med spenat och körvel/persilja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.