Enkel och god efterrätt där hemmagjord vaniljkräm sätter pricken över i:et.
Instruktioner
- Börja med vaniljkrämen.
Skrapa ur vaniljstången och koka upp grädden och mjölken med stången och fröna. Vispa socker, äggulor och maizenamjöl luftigt.
- Slå den heta gräddmjölken över äggblandningen under vispning. Värm sedan blandningen försiktigt under vispning tills den börjar tjockna. Den får inte koka. Ta krämen från värmen och förvara kallt.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala och kärna ur de hela äpplena och fyll med med marsipan. Klä äpplena med smör och rulla dem i socker och kanel.
- Ställ äpplena i en ugnsfast form och strö över rikligt med mandelflagor. Baka i ugnen 25 minuter tills äpplet är mjukt och mandeln fått en fin färg.
- Servera äpplena med vaniljkrämen och strö över lite flagad mandel.
Publicerat den
22 mars 2013
Liknande recept
Skriv kommentar