Dessa kalkonbiffar gör sig otroligt goda tillsammans med tomat och avokadonsalsan.
Instruktioner
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
- Skiva salladslöken i tunna skivor, kärna ur och skiva chilifrukten i tunna skivor. Hacka koriandern.
- Lägg kalkon, currypasta och ungefär hälften av ägget i en matberedare. Kör till en jämn smet.
Tillsätt limeskal, majsstärkelse, koriandern, salladslök, chili och blanda väl. Blanda ner mer ägg om det behövs för att binda smeten.
- Forma smeten till 12 små biffar.
Stek biffarna i omgångar i margarinet i en stekpanna på medelstark värme tills de fått fin färg och blivit genomstekta, ca 5 minuter per sida.
- Salsa:
Kärna ur och tärna tomaterna och paprikan.
Skala och hacka rödlöken. Skala och ta ur kärnan på avokadon och tärna den i små bitar.
- Blanda alltsammans till salsan och smaksätt med salt och peppar.
- Servera biffarna med ris och salsan.
Publicerat den
5 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar