- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
En spännande blandning med kött och fisk för festliga tillfällen. En av mina favoriträtter och den är bara så underbart god. Testa och njut.
Instruktioner
- Dela fläskfilén i 1-2 cm tjocka skivor och krydda med salt och vitpeppar.
- Gör laxrosor av laxskivorna (lika många som köttbitarna) och ställ dem på ett ugnssäkert fat. Värm ett par minuter i 250 graders ugnsvärme. Tag ut laxen och sänk värmen till 175 grader.
- Lägg smöret i en stekpanna och låt det bli lätt nötbrunt och stek fläskfilébitarna 1½-2 minuter på varje sida. Lägg köttet på en ugnssäker form och lägg folie över. Ställ in i mitten av ugnen.
- Koka upp vermouth med smulad buljongtärning i ca 5 minuter. Tillsätt crème fraiche och koka under omrörning i ca 5 minuter till. Smaka av med cayennepeppar.
- Tag ut köttet från ugnen och häll av eventuell köttsaft. Häll i sås (ska ej täcka köttet helt). Lägg en laxros och 1 tsk svart kaviar på varje köttbit.
- Serveras med pressad potatis och sallad.
- Ät och njut.
Publicerat den
8 januari 2011
Liknande recept
Skriv kommentar