- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
En snäll kålpudding utan djur. Lika gott som kåldolmar, men mycket enklare! Husmanskost goes snabbmat.
Instruktioner
- Värm ugnen till 175-200°. Strimla eller skär kålen och fräs den tills den har fått lite färg.
Koka sojaköttet mjukt och lägg över i en bunke. Fräs löken och blanda sedan tillsammans med sojakött, tinad spenat och hackad morot. Krydda med salt, peppar och tillsätt gärna soja för färgens skull. Smula ner buljongtärningen i kokande vatten och häll det sedan över blandningen.
- Smörj en ugnsform och bottna med hälften av kålen. Bred ut sojaköttsblandningen i ett jämnt lager och täck sedan med resterande kål. Ringla över mörk sirap och låt den stå i ugnen tills kålen är mjuk och har fått en fin färg.
Publicerat den
30 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar