Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vitlök‐ och rosmarinstekt kotlett

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Våga testa de här söt-sur-heta tomaterna till de möra, Italien-inspirerade Rapsgriskotletterna. Tomaterna ska stå i kylskåp 1-2 dagar för att smakerna ska sätta sig, men chansen är övervägande att du får en ny sommarfavorit!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ingefärsinlagda cocktailtomater: Koka upp ättika, socker och vatten. Lägg sköljda tomater och den syltade ingefäran i en bunke. Slå över den varma ättikslagen och låt det svalna. Låt stå med lock i kyl, gärna 1‐2 dagar innan den används.
  2. Vitlöksstekta kotletter: Gnugga in kotletterna med vitlök och rosmarin. Ringla lite olja på och låt dra i 10 min. Hetta upp en panna och bryn kotletterna gyllenbruna på båda sidorna. Salta och peppra. Lägg över på plåt och tillaga i ugn på 150°, kärntemp 65°. Ta ut kotletterna och låt dem vila i några minuter.
  3. Servera gärna med pressgurka, gräddsås och pommes frites eller kokt potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.