Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Yoghurtparfait med smak av orienten

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Krämig, laktosfri parfait som serveras med ljuvliga smaker från orienten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Blanda vaniljfrön och grädde, vispa till ett fast skum. Vispa äggvitan i en separat skål till ett vitt och fast skum, tillsätt sockret lite i taget och vispa till en fluffig marängsmet. Vänd försiktigt ihop grädde, äggvita och yoghurt. Fyll en form ca 20x20 cm och frys i minst 2 timmar.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Skölj, dela och kärna ur plommonen. Lägg dem i en ugnsform tillsammans med kanelstänger och stjärnanis. Strö över sockret och pressa över citronsaften. Tillsätt 2 dl vatten och baka mitt i ugnen ca 20 minuter.
  4. Servera den kalla parfaiten med de kryddiga ljumma plommonen. Toppa med hackade pistagenötter och ringla över lite honung.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.