Krämig, laktosfri parfait som serveras med ljuvliga smaker från orienten.
Instruktioner
- Snitta vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Blanda vaniljfrön och grädde, vispa till ett fast skum.
Vispa äggvitan i en separat skål till ett vitt och fast skum, tillsätt sockret lite i taget och vispa till en fluffig marängsmet. Vänd försiktigt ihop grädde, äggvita och yoghurt. Fyll en form ca 20x20 cm och frys i minst 2 timmar.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skölj, dela och kärna ur plommonen. Lägg dem i en ugnsform tillsammans med kanelstänger och stjärnanis. Strö över sockret och pressa över citronsaften. Tillsätt 2 dl vatten och baka mitt i ugnen ca 20 minuter.
- Servera den kalla parfaiten med de kryddiga ljumma plommonen. Toppa med hackade pistagenötter och ringla över lite honung.
Publicerat den
30 november 2013
Liknande recept
Skriv kommentar