Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Älggryta med asiatisk smak

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

En kryddig god gryta där även nötgrytbitar kan användas om man inte har tillgång till älgkött.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i ca 2 cm stora tärningar. Bryn det i omgångar i 2 msk av oljan. Salta och peppra och lägg över i en gryta.
  2. Skiva ingefäran och grovhacka vitlöken. Lägg ingefära, vitlök, stjärnanis, lagerblad, kademumma och piripiri i en kryddpåse eller knyt in kryddorna i gasbinda. Lägg påsen i grytan.
  3. Rör ner tomatpurén och tillsätt rödvin och vinäger. Koka tills vätskan har kokat in.
  4. Häll på vatten och kalvfond och sjud i 35-40 minuter eller tills köttet är mört.
  5. Ta upp köttet med hålslev och ta bort kryddpåsen. Koka skyn häftigt i ca 5 minuter. Red med maizena utrört i vatten. Smaka av med salt och peppar och lägg tillbaka köttet i grytan.
  6. Fräs grönsakerna i den sista msk olja. Smaksätt med salt och peppar samt sweet chili.
  7. Servera grytan och grönsakerna med potatismos eller kokosris

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.