- Serverar: 4 portioner
- Tid: 50 minuter
Skriv ut
En kryddig god gryta där även nötgrytbitar kan användas om man inte har tillgång till älgkött.
Instruktioner
- Skär köttet i ca 2 cm stora tärningar. Bryn det i omgångar i 2 msk av oljan. Salta och peppra och lägg över i en gryta.
- Skiva ingefäran och grovhacka vitlöken. Lägg ingefära, vitlök, stjärnanis, lagerblad, kademumma och piripiri i en kryddpåse eller knyt in kryddorna i gasbinda. Lägg påsen i grytan.
- Rör ner tomatpurén och tillsätt rödvin och vinäger. Koka tills vätskan har kokat in.
- Häll på vatten och kalvfond och sjud i 35-40 minuter eller tills köttet är mört.
- Ta upp köttet med hålslev och ta bort kryddpåsen. Koka skyn häftigt i ca 5 minuter. Red med maizena utrört i vatten. Smaka av med salt och peppar och lägg tillbaka köttet i grytan.
- Fräs grönsakerna i den sista msk olja. Smaksätt med salt och peppar samt sweet chili.
- Servera grytan och grönsakerna med potatismos eller kokosris
Publicerat den
22 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar