Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppel- och mandelbullar

 
  • Serverar: 45 portioner
Skriv ut

Underbart goda bullar, fyllda med mandelkräm och syrlig äppelkompott. Bullfest när den är som bäst! Äppelbullarna kan lätt varieras. Baka ut dem större eller mindre, eller prova att göra dem i en vanlig bullform. Har du mycket äpplen kan du enkelt göra dubbel sats av äppelkompotten och spara till pannkakor eller gröt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Äppelkompott: Skala, kärna ur och tärna äpplena. Lägg dem i en kastrull. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda ner socker, citronsaft, vaniljstång och -frön i kastrullen. Låt småkoka ca 10 minuter. Mosa eventuellt äpplena och låt kallna.
  2. Mandelkräm: Vispa mandelmassa, smör och salt slätt med elvisp.
  3. Deg: Smula jästen och rör ut i mjölken. Blanda i mjöl, socker, smör och ägg. Knåda degen smidig ca 15 minuter i maskin. Låt jäsa under bakduk ca 45 minuter.
  4. Sätt ugnen på 250 grader.
  5. Dela degen i två delar och kavla ut varje del till en rektangel, ca 30x50 cm på lätt mjölad arbetsbänk. Bred ut mandelkrämen över degen med en bred palett. Skär ut fyrkanter, ca 8x8 cm. Vik in varje kant mot mitten och tryck till i mitten. Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  6. Gör fördjupningar med fingret i mitten och fördela äppelkompotten. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över mandelspån. Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 8 minuter tills de fått fin färg. Ta ut och låt dem svalna.
  7. Rör ihop florsocker och vatten till en glasyr och ringla över bullarna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.